Cumpăraţi doar ouă produse la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost blocate conturile bancare la mai multe fabrici avicole
Au fost blocate conturile bancare la mai multe fabrici avicole

Inspectorii sanitar-veterinari braşoveni au anunţat că, în acest moment, nu pot garanta decât pentru ouăle produse în fermele din judeţul Braşov că respectă standardele impuse de normele europene.

Cumpărătorii nu pot face diferenţa între ouăle produse de găini stresate şi cele bio. „Numărul 3 a rămas inscripţionat în continuare pe ouă. Acum însă, acest 3 se referă la faptul că găinile sunt crescute în cuşti îmbunătăţite din punctul de vedere al bunăstării păsărilor", a declarat dr. Mihai Punkosti, şeful Serviciului Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din DSVSA Braşov, citat de monitorulexpres.ro.

Medicul a precizat că în Braşov toate fermele în care se cresc găini pentru ouă au baterii modernizate, unele cu tehnologie de ultimă generaţie, dar nu se poate garanta pentru fermele din alte judeţe de unde sînt aduse ouă.

Zilele trecute, poliţiştii şi inspectorii DSVSA au descoperit în Bucureşti şi în judeţul Dîmboviţa firme care schimbau categoria ouălor, unele din categoria 3 aduse din Polonia fiind re-marcate fals cu 0, 1 sau 2 şi vîndute în hipermarketuri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite