Localnicii din Tărlungeni pot deveni îngrijitori calificaţi de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhiva
arhiva

Crucea Roşie organizează cursuri de calificare pentru 80 de persoane defavorizate din Tărlungeni, care au şansa să devină îngrijitori pentru bătrâni sau să desluşească tainele computerului.

Cursurile de calificare încep în luna februarie, durează 18 luni şi se fac prin intermediul unui proiect european, în valoare de 470.000 de lei, derulat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Braşov şi Primăria Tărlungeni.

Pentru cursul de îngrijire bătrâni la domiciliu vor fi selectate 50 de persoane din localitate, care au peste 16 ani şi nu au niciun venit. „Este nevoie de astfel de cursuri în această localitate, având în vedere faptul că în zonă s-au deschis cămine private. De asemenea, este o bună şansă şi pentru cei care pleacă în străinătate, având în vedere că aceste cursuri sunt certificate", spune Luana Minea, director la Crucea Roşie Braşov, citată de bzb.ro.
Alte 30 de persoane vor participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor informatice şi antreprenoriale şi vor învăţa cum să îşi caute un loc de muncă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite