Alpinista care vrea să fie informatician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crina Coco Popescu, cea mai titrată şi totodată tânără alpinistă din România şi-a îndeplinit un nou vis. Crina Coco Popescu (17 ani) a reuşit să se transfere de la Liceul din Râşnov, profilul turism, la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil".

Deşi a fost ocupată cu sportul, Crina nu a neglijat niciodată studiile. Chiar dacă a trebuit să facă multe sacrificii şi să înveţe zi şi noapte. „Mi-am dorit să intru, am învăţat de când am venit din Everest şi am reuşit! Este la fel ca pentru orice expediţie în munţii înalţi: vrei - te antrenezi - îţi îndepărtezi limitele până ştii că o să poţi să faci ceea ce îţi doreşti, apoi...faci!", a mărturisit Crina Coco Popescu.

Premieră mondială

Adolescenta originară din Râşnov este prima alpinista din lume care a reuşit să termine circuitul Seven Volcanoes - cei mai înalți vulcani de pe cele șapte continente. Reprezentantă a Federației Române de Alpinism și Escaladă, Coco a reuşit să încheie circuitul în 24 ianuarie 2011, prin ascensiunea pe Mount Sidley - 4.285 m - cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Coco este totodată și prima alpinista din lume care a urcat pe Mount Sidley. Braşoveanca a făcut echipă cu alţi trei alpinişti: Alex Abramov, Mario Trimeri și Scott Woolams.

Mai multe amănunte pe www.newsbv.ro

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite