Crina Coco Popescu - sportiva anului în alpinism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Coco Popescu
Crina Coco Popescu

Crina Coco Popescu, adolescenta care la 16 ani este la un pas de a deveni cea mai tânără alpinistă din lume care termină circuitul "Seven Volcanoes", a primit titlul de „Sportiva anului in alpinism".

Titlul a fost decernat de Federatia Romana de Alpinism si Escalada in cadrul galei anuale sustinuta la sfarsitul fiecarui an competitional, gala in cadrul careia se aleg si se premiaza cei mai buni alpinisti si cataratori romani.

„Le mulțumesc frumos autoritatilor de la Federatie si de la Ministerul Educatiei si Sportului pentru titlul pe care mi l-au acordat. Pentru mine este o bucurie ca performantele mele sunt recunoscute si sprijinite, iar acest lucru ma ajuta sa merg mai departe mai ales ca foarte curand voi pleca in Antarctica. De asemenea este o onoare si o ocazie rara sa fiu alaturi de cei mai buni alpinisti, sa ne cunoastem mai bine si sa vorbim despre proiectele si realizarile noastre „ a declarat sportiva de la Clubul Montan Altitudine.  

COCO a urcat in anul 2010 nu mai putin de 4 varfuri de pe mapamont in cadrul circuitelor „Seven Volcanoes" si" Seven Summits": vulcanii Mt. Giluwe in Papua si Pico de Orizaba in Mexic si cei mai inalti munti din Oceania si America de Nord: Carstensz Piramyd, respectiv  McKinley (6194m).

In cadrul galei a mai fost premiat la sectiunea masculina alpinistul Horia Colibasanu pentru prima ascensiunea romaneasca pe  varful Annapurna(8,091 m) in Hilamaya. Horia este mai ales cunoscut ca fiind primul si singurul roman care a reusit ascensiunea pe celebrul K2 - al doilea varf din lume - la doar 27 de ani.

Coco Popescu se pregătește pentru expediţia "Antarctica 2010 - 2011", care va avea loc în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011. Obiectivul lui Coco este escaladarea munților Sidley și Vinson - cel mai înalt vulcan, respectiv cel mai înalt vârf din Antarctica. La întoarcerea din expediție Coco va fi prima alpinistă din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes - cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente. De asemenea, ascensiunea pe Mount Vinson reprezintă pentru Coco atingerea celui de-al șaselea vârf din circuitul Seven Summits - cele mai înalte vârfuri de pe cele 7 continente și va fi cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest vârf.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite