Filmul oribilei crime din Făgăraş prezintă chinurile studentei ucise cu bestialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Iordan, hoţul recidivist care a înjunghiat-o pe studenta de la Medicină, apoi a violat-o şi i-a dat foc, le-a povestit procurorilor chinurile prin care a trecut Lucica Crişan.

În motivarea deciziei prin care, în urmă cu două zile, Tribunalul Braşov a decis arestarea preventivă a făptaşului, obţinută de MEDIAFAX, sunt redate pasaje din declaraţia lui Daniel Iordan în care acesta a detaliat modul în care şi-a chinuit şi ucis victima.

"În noaptea de 6 spre 7 august m-am deplasat împreună cu un grup de prieteni prin mai multe localuri situate în municipiul Făgăraş şi întrucât am constatat că localul «Cover» era închis la acea oră, respectiv 4.00 dimineaţă, am plecat spre casă. Eu am rămas mai în urma grupului de prieteni şi, ajungând în dreptul imobilului în care locuieşte patronul unui club am decis să intru în locunţa acestuia", a declarat Iordan în faţa instanţei.

Iordan a arătat că nu a mai intrat însă în locuinţa patronului de club pe motiv că s-ar fi aprins o lumină în casă, moment în care ar fi fugit pe strada George Coşbuc până când a văzut geamul deschis la o locuinţă, împrejurare care l-a "determinat" să sară gardul casei şi să pătrundă, pe geam în acel imobil.

"În interiorul acestui imobil inculpatul Iordan a căutat prin mai multe încăperi după care ar fi intenţionat să se deplaseze la etaj, pe scările interioare. Inculpatul arată că în timp ce urca scările de la etaj, s-a deschis o uşă şi a observat o fată care îl privea. După ce l-a observat, fata s-a dus şi s-a încuiat în cameră, iar el a coborât scările cu intenţia de a fugi. Inculpatul mai afirmă că s-a speriat că fata l-ar putea denunţa organelor de poliţie şi l-ar putea recunoaşte, motiv pentru care s-a oprit în bucătărie şi a luat un cuţit de pe chiuvetă, moment în care era foarte hotărât să o omoare pe victimă", notează judecătorul cazului preluând din declaraţia lui Iordan.

image

Instanţa menţionează însă că susţinerea lui Iordan cum că s-ar fi temut ca fata să nu-l denunţe poliţiştilor nu este plauzibilă în condiţiile în care aceasta a fugit de el atunci când l-a văzut.

În continuare instanţa prezintă, preluând de asemenea din declaraţiile lui Iordan, filmul crimei arătând că "Iordan a urcat scările interioare având cuţitul asupra sa, s-a îndreptat înspre camera unde se ascunsese victima, s-a apropiat de uşă şi a intenţionat să o deschidă".

"A lovit uşa cu piciorul până aceasta a cedat şi a constatat că fata care anterior îl observase stătea pe marginea patului şi ţipa. Victima l-ar fi implorat pe Iordan să nu o omoare şă nu-i facă rău. Iordan Daniel susţine că între el şi fată a avut loc «o luptă» împrejurare în care a tăiat victima la mână, apoi «i-a cerut acesteia să se dezbrace, lucru pe care fata l-a făcut, la un moment dat fata a încercat să fugă pe uşă» însă el «a prins-o de mână şi i-a aplicat două lovituri cu cuţitul în zona gâtului»", se arată jîn motivarea deciziei instanţei.

Iordan a declarat în faţa instanţei că, în urma loviturilor, fetei a început să-i curgă sânge în zona gâtului, dar că aceasta ţipa în continuare, fapt care l-a înfuriat şi l-a determinat să mai încerce o lovitură, eventual mortală. Fata s-ar fi ferit, iar lama cuţitului s-ar fi înfipt puternic "într-o pătură de pe pat", iar lama s-a rupt.

"Iordan Daniel declară că a continuat să se lupte cu fata ajungând pe jos şi din cauză că fata continua să ţipe i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele în zona feţei până când aceasta nu a mai ţipat. Fata şi-ar fi pierdut cunoştinţa iar Iordan precizează că a rdicat-o de pe jos şi a aşezat-o cu pieptul pe marginea canapelei, sprijinită în genunchi «în poziţia capră» şi «a început să o violeze....»", prezintă magistratul filmul tragicului eveniment, potrivit declaraţiilor prin care Iordan şi-a recunoscut faptele.

Iordan a mai arătat instanţei de judecată că în timp ce-şi viola victima rănită aceasta "respira şi se îneca cu sânge «horcăind»".

După ce a încheiat actul sexual, Iordan a hotărât să-i dea foc fetei care, potrivit declaraţiilor făptaşului nu murise încă, pentru a se asigura că astfel vor fi distruse eventualele probe care să ducă la recunoaşterea sa.

"Tot din declaraţia inculpatului reţinem că după ce a violat victima, s-a temut de faptul că aceasta ar putea să îl reclame şi fapta ar fi fost descoperită şi s-a gândit să dea foc camerei pentru a şterge urmele. Iordan mai susţine că victima «horcăia» în momentul în care a dat foc cu o brichetă canapelei pe care aceasta era aşezată", se arată în motivare.

Instanţa a reţinut că, în baza acestei declaraţii, precum şi a celorlalte probe criminalistice adunate de anchetatori, precum probe ADN extrase din păr pubian al inculpatului şi secreţii intime ale acestuia, comparate cu cele descoperite pe trupul victimei, indiciile duc la Iordan ca fiind autorul crimei.

Judecătorul mai arată în motivarea că toate aceste indicii precum şi modul în care s-au petrecut faptele arată că lăsarea în libertate a lui Iordan ar prezenta pericol pentru ordinea publică.

La proces, chiar avocatul lui Iordan, stabilit din oficiu, a pus concluzii pentru arestarea acestuia, instanţa intervenind de două ori cu menţiunea că avocatul trebuie să pună concluzii în apărarea clientului, nu pentru acuzare, se mai arată în motivare.

Avocatul a precizat însă că în opinia sa este oportună arestarea lui Iordan pentru finalizarea în bune condiţii a anchetei judiciare, dar şi pentru a-l feri pe acesta de furia nemărginită a familiei studentei ucise.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite