Braşov: Pachete de Crăciun şi Revelion pentru turiştii ocoliţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Poaiana Braşov preţul sejururilor a scăzut cu 10%, dar pe Valea Prahovei este ca anul trecut. În ciuda crizei economice, românii continuă să-şi rezerve sejururi pentru Crăciun şi/sau Revelion. Cel mai căutat loc rămâne muntele, unde hotelierii se întrec în oferte atractive.

Dacă alegeţi Poiana Braşov, cele mai accesibile preţuri le găsiţi la vile şi pensiuni. La o vilă de patru stele, pentru o cameră dublă veţi plăti doar 39 de euro/noapte. Cele mai scumpe pachete se găsesc la hotelurile de patru şi cinci stele. Aici veţi avea parte de concerte live, susţinute de formaţii celebre, cine cu preparate tradiţionale, seri tematice, iar pentru ca relaxarea să fie totală veţi putea alege să mergeţi la centrele SPA. Un pachet de Crăciun pentru minim trei nopţi de cazare se ridică la maxim 200 de euro/persoană, iar cel de Revelion, cu patru nopţi de cazare costă 550 euro/persoană.

Crăciun ca-n poveşti la Bran-Moieciu

Zăpadă din belşug, miros de cozonaci, mâncare „ca la mama acasă", program cu foc de tabără şi colinde. Acestea sunt surprizele cu care vă aşteaptă proprietarii de pensiuni din zona Bran-Moieciu. Pentru 100-200 lei/persoană pe zi beneficiaţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă de Crăciun.

Dacă doriţi să vă petreceţi Revelionul într-un cadru feeric, la poalele Munţilor Bucegi sau Piatra Craiului, să practicaţi sporturile de iarnă şi să vă plimbaţi cu sania trasă de cai, trebuie să plătiţi între 150-300 lei/persoană/zi. Preţul cuprinde cazarea într-o cameră dublă, triplă sau apartament, cu demipensiune sau cu pensiune completă şi masa festivă de Revelion. Dacă va luaţi şi copiii cu voi, trebuie să ştiţi că cei până în patru ani au gratuitate.

Mai scump pe Valea Prahovei

Proprietarii de pensiuni, vile şi hoteluri din Sinaia, Buşteni sau Azuga ţin cu dinţii de preţurile pentru sejururile de iarnă. „Turiştii caută în special vile sau pensiuni, şi nu în inima muntelui, ci în staţiuni, cu curţi spaţioase pentru grătar, locuri de joacă pentru copii, şi aproape de pârtiile de schi", a precizat Paul Popa, reprezentant al Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia.

Turiştii care optează pentru un Crăciun la Hotel Sinaia, de trei stele, vor scoate din buzunare 499 de lei, fiecare. În tarif intră trei nopţi de cazare, mic dejun şi o cină festivă, acces gratuit la parcare, piscină, saună şi la sala de fitness. Pachetul pentru Revelion costă 1.250 de lei, de persoană, pentru trei nopţi de cazare, trei cine festive, mic dejun şi programe artistice.

Mai avantajate vor fi grupurile de turişti care caută să închirieze vile „la cheie". Închirierea Vilei Pitty din Sinaia, pentru un sejur de cinci nopţi/şase zile, în perioada Revelionului costă 1.500 de euro. Printre facilităţile oferite de proprietari la cazare sunt menţionate: patru camera duble, internet prin cablu, parcare, grădină, acces la bucătarie şi terasă.

Oferte tentante la Buşteni

Şi Buşteniul oferă pachete de Crăciun şi Revelion la super preţuri. La „Casa Magică", o pensiune cotată la trei margarete, două nopţi de cazare, cu toate mesele pe bază de bonuri valorice şi o masă festivă costă 320 de lei/persoană. Proprietarul pensiunii a venit cu o ofertă pentru părinţi. Pentru meniul copiilor vor scoate din buzunar doar jumătate din contravaloarea acestuia. De asemenea, pentru petrecerea ultimilor trei nopţi din an, la această pensiune turiştii vor trebui să plătească 500 de lei/persoană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite