Sanitarii covăsneni merg la CEDO să-şi recupereze salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Sanitas Covasna a trimis o plângere la CEDO împotriva statului român, susţinând că instanţa Curţii de Apel Braşov a dat soluţii diferite în cazuri similiare în ceea ce priveşte reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, informează Mediafax.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici care este şi preşedintele Uniunii Judeţene a CNSLR Frăţia Covasna, a spus că în judeţ sindicatul a obţinut, până în prezent, patru sentinţe definitive şi irevocabile prin care angajatorii sunt obligaţi să restituie angajaţilor sumele tăiate.Este vorba de membrii de sindicat de la Spitalul orăşenesc Covasna, Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, Centrul judeţean de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe şi de personalul contractual din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna.

Potrivit lui Neagovici, în schimb, Curtea de Apel Braşov a dat o soluţie diferită în cazul celor 139 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna, deşi este vorba despre un caz similar. Vasile Neagovici cere la CEDO despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiecare angajat de la Ambulanţă, precum şi revizuirea deciziei Curţii de Apel Braşov.


„Este prima cerere pe care am formulat-o la CEDO legată de tăierea salariilor, dar pentru luna viitoare mai pregătim alte două dosare pentru salariaţii de la Spitalul Orăşenesc Baraolt şi Spitalul Municipal Târgu Secuiesc", a spus liderul Sanitas Covasna.


Conform lui Neagovici, salariul reprezintă un bun personal, iar în urma reducerii veniturilor angajaţii nu şi-au mai putut plăti facturile, ratele la bănci şi nu şi-au mai putut acoperi cheltuielile zilnice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite