Turism cu ricşe şi tren pe roţi, la Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Covasna Edilii staţiunii au adus pe străzile oraşului câteva mijloace inedite de transport, pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori. De mai bine de o lună, turiştii care vin la Covasna se pot bucura de o plimbare cu city-trenul sau cu ricşa prin toată staţiunea, dar şi prin cele mai frumoase zone din împrejurimi.

Edilii covăsneni au introdus o taxă specială, de un leu pe zi, pentru fiecare turist care s-a cazat în staţiune. Astfel, doar anul trecut, la bugetul local s-au strâns 570.000 de lei din această taxă turistică. Primarul localităţii s-a gândit că banii adunaţi ar putea fi reinvestiţi pentru a le oferi turiştilor câteva modalităţi de distracţie.

„Covasna este o staţiune balneo-climaterică cu un potenţial extraordinar şi, tocmai de aceea, sunt foarte mulţi turişti care vin aici pentru tratament. Ne-am gândit că ar trebui să le oferim acestora şi posibilităţi de agrement. Aşa am luat decizia de a cumpăra un city-tren şi nouă ricşe. Ambele forme de transport s-au dovedit extrem de căutate", a explicat Lőrincz Zsigmond, primarul oraşului Covasna.

Turiştii se bucură de aer şi mişcare

City-trenul a costat 400.000 de lei şi are o capacitate de 46 de locuri. Locomotiva pe roţi are ataşate două vagoane, iar trenul străbate un traseu de 7 kilometri, din centrul Covasnei până în apropiere de Comandău. Un bilet costă patru lei de persoană, pentru o cursă dus-întors. City-trenul funcţionează între orele 14.00 şi 20.00, de miercuri până vineri, şi de la 10.00 până la ora 20.00, în weekend.

„Trenul este în permanenţă plin de oameni. Plimbarea este extrem de apreciată, mai ales pentru că city-trenul tranzitează şi Valea Zânelor, o zonă extrem de frumoasă, unde aerul este rarefiat. Turiştii sunt atraşi de aşa ceva şi mulţi dintre ei se opres în Valea Zânelor şi petrec aici câteva ore, bucurându-se de aerosoli", a adăugat Lőrincz Zsigmond.

Turiştii care vor să facă şi puţină mişcare pot opta pentru un alt vehicul destinat plimbărilor. Ricşele pot fi văzute pe toate străzile din Covasna, mai ales atunci când vremea este frumoasă. „Am văzut aceste biciclete în străinătate şi m-am gândit că s-ar potrivi foarte bine şi la noi. Cu o investiţie de 15.000 de euro, amatorii de plimbări au acum la dispoziţie nişte vehicule interesante, cu care se pot delecta pe anumite trasee, prestabilite", a mai explicat primarul din Covasna.

Pentru o oră de plimbare cu ricşa, un adult trebuie să plătească cinci lei, iar un copil, trei lei. Şase dintre bicicletele pe patru roţi dispun de patru locuri şi sunt dedicate familiilor, iar alte trei ricşe sunt special concepute pentru copii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite