Clădirea primăriei Covasna i-a fost retrocedată unei braşoveance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea în care funcţionează instituţia, dar şi terenul aferent al acesteia, a fost câştigată în instanţă de braşoveanca Livia Orha. Procesele au durat patru ani.

Livia Orha a primit clădirea şi terenul moştenire de la o mătuşă de-a ei. Odată cu intrarea în vigoare a Legii 10/2001 ea a depus o cerere pentru restituire şi s-a stabilit despăgubirea pe care urmă să o primească. Banii pentru despăgubire nu i-a mai văzut niciodată, aşa că femeia a revenit asupra solicitării.

 „Am câştigat din octombrie anul trecut, dar Primăria a făcut recurs la Curtea de Apel, apoi la Curtea de Casaţie, înapoi la Curtea de Apel. Eu de fapt din 2008 puteam să pun în aplicare sentinţa definitivă, dar nu am insistat", a declarat Livia Orha, moştenitoarea primăriei din Covasna, pentru bzb.ro.

Cu toate că a câştigat toate procesele, femeia a primit acum o altă citaţie, pentru luna septembrie, la Tribunalul Covasna. Atunci se va face o interpretare a sentinţei, pentru că Primăria nu ştie exact ce trebuie să restituie având în vedere că au fost aduse modificări clădirii, cu bani de la municipalitate.


Potrivit legii, femeia este obligată să păstreze statutul instituţiei şi să încheie un contract de închiriere pe 3 ani de zile. „Sunt dispusă să fac acest contract de închiriere cu ei, iar prin asta respect legea. Vor fi şi nişte discuţii despre cumpărarea clădirii, dar primarul a declarat că nu este dispus să facă această investiţie", a mai declarat moştenitoarea, pentru bzb.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite