Pârtie de schi în staţiunea Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a început lucrările de amenajare a unei pârtii de schi pe două benzi, una cu o lungime de 920 de metri, iar cealaltă de 480 de metri, tronsonul mai scurt urmând să fie dat în folosinţă în luna decembrie a acestui an. Celălalt tronson va avea o lungime de 920 de metri şi va fi dat în folosinţă anul viitor.

Lorincz Zsigmond a declarat pentru Mediafax că din bugetul local s-a achiziţionat pentru acest proiect un schi-lift folosit, în valoare de 20.000 de euro, iar lucrările de amenajare vor fi suportate tot din fonduri locale.

La începutul anului trecut, Consiliul Local al oraşului a aprobat introducerea unei taxe turistice în valoare de un leu/zi/persoană, care se aplică tuturor turiştilor care sunt cazaţi în pensiunile şi hotelurile din staţiune. Din taxa turistică încasată, anul trecut au intrat în bugetul local circa 650.000 de lei.

Covasna este cea mai renumită staţiune balneo-climaterică din ţară pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare, oraşul având mai multe hoteluri, pensiuni şi un spital de profil cardiologic cu baze de tratament moderne.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite