Lacul de la Valea Crişului, o nouă atracţie turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locaţia va fi asemănătoare cu lacul de la Sfânta Ana şi va atrage, anual, mii de vizitatori.Autorităţile locale spun că modernizările din zonă au început să atragă deja investitori. Mai multe persoane au cumpărat deja tereuri lângă lac.

Inițiate cu aproape zece ani în urmă, lucrările de consolidare și amenajare a lacului de la Valea Crișului sunt aproape de finalizare, iar potrivit primarului din Valea Crișului, Silviu Ioachim, rezultatul va fi unul impresionant.

Silviu Ioachim a declarat pentru covasnamedia.ro că în prezent se lucrează la stabilizarea malurilor, urmând ca în septembrie acestea să fie împodobite cu salcâmi care vor fi plantați nu doar pentru stabilizarea solului, ci și în scop estetic.

„Lucrările includ și un drum interior de acces la lac, al cărui aspect final va fi precum al Lacului Sfânta Ana. Ne-am propus ca acest lac, odată amenajat, să fie o atracție turistică și suntem convinși că se vor găsi investitori în acest sens. Lacul aparține administrațiilor locale din Valea Crișului și Arcuș, având 27 de hectare de luciu de apă și vom face tot posibilul pentru a crea aici ceva deosebit pentru turism", a declarat Silviu Ioachim.

Lacul de la Valea Crișului s-a format din pânza freatică existentă în adâncuri, după ce pe acest loc, înainte de 1989, a funcționat o carieră de exploatare a lignitului. Pentru că lignitul obținut de aici era de calitate inferioară, după Revoluție s-a renunțat la exploatări, începându-se apoi ecologizarea zonei. Investițiile în lac au început în 2002, iar în ultimii ani aici au fost direcționate fonduri guvernamentale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite