Distracţie cu soacre şi preparate din vânat, la Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătorii îşi vor demonstra măiestria de bucătari, la Malnaş Băi. FOTO: Bogdan Crăciun
Vânătorii îşi vor demonstra măiestria de bucătari, la Malnaş Băi. FOTO: Bogdan Crăciun

Distracţia va fi cuvântul de ordine, în weekend, la un festival dedicat soacrelor, la Sfântu Gheorghe, iar vânătorii îşi vor demonstra talentul gastronomic, la  Malnaş Băi. Festivalul soacrelor a ajuns la cea de-a doua ediţie, iar vânătorii vor găti preparate din mistreţ, pentru al şaptelea an consecutive. 

Peste 100 de participante sunt aşteptate, duminică, la Sfântu Gheorghe, la a doua ediţie a Festivalului Soacrelor, organizat de restaurantul Park. Evenimentul li se adresează tuturor celor care au copii căsătoriţi.

„Am organizat evenimentul duminică, pentru că atunci toate soacrele îşi pot acorda puţin timp, pentru o şuetă. Noi le oferim un meniu format din piept de pui cu garnitură şi vin, la un preţ special, de numai 20 de lei. Participantele vor avea parte de concursuri, printre care cel mai apreciat este cel la care se alege miss soacra, pentru că femeile care au fost frumoase şi aranjate la 20 de ani, pot fi la fel şi la 60, 70 sau 80 de ani", ne-a declarat Kovacs Istvan, administratorul restaurantului şi organizatorul evenimetului. Câştigătoarele concursurilor

La eveniment sunt aşteptate atât soacrele, cât şi familiile şi prietenii acestora. „Doamnele de la ţară vin, de obicei, cu familia, în vreme ce soacrele de la oraş prefer să vină cu vecinele sau cu prietenele. Oricum, toate sunt hotărâte să-şi ia o pauză relaxantă, fără mari griji şi să se distreze, spunând cele mai bune bancuri cu soacre, sau bucurându-se de muzica asigurată de formaţia de muzică nostalgică, pe care o să o punem la dispoziţie", a mai completat Kovacs.

Organizatorii promit că soacrele care vor reuşi să câştige concursurile, inclusive cele cu cei mai mulţi nepoţi sau strănnepoţi, se vor alege cu premii, care constau în sticle de vin, suveniruri şi flori.

Distracţie pentru gurmanzi

Dacă soacrele se vor putea distra la un festival care le este dedicat, gurmanzii vor putea participa la Festivalul Vânătoresc, organizat la Malnaş Băi. 25 de echipe de vânători iscusiţi în prepararea cărnii de mistreţ sunt aşteptate să participle la cea de-a VII-a ediţie. 

Participanţii la concursul care va avea loc sâmbătă, la Malnaş Băi, vor trebui să convingă juriul că sunt cei mai pricepuţi în prepararea bucatelor din carne de mistreţ. Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a anunţat că „organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor carnea de mistreţ, care va fi folosită ca materie primă pentru prepararea bunătăţilor".

Festivalul este organizat în fiecare an, la sfârşitul lunii septembrie, iar atracţia este, de fiecare dată, concursul de preparat mâncăruri tradiţionale din carne de vânat, asezoată cu vin. Jurizarea va fi permanentă, iar specialiştii vor puncta condiţiile de preparare a tocăniţei, decorul, gustul şi modul de servire. Echipele care se clasează pe primele locuri vor fi fi premiate.

Cu ocazia festivalului vor fi prezentate o parte dintre trofeele vânătorilor din Covasna şi se va organiza şi un concurs de desene pentru copii.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite