Alcoolul confiscat nu poate fi folosit ca dezinfectant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii au fost amendaţi pentru comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie
Patronii au fost amendaţi pentru comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, i-a propus, în urmă cu o lună, ministrului Traian Igaş, ca băuturile spirtoase confiscate să nu fie distruse, ci să fie atribuite spitalelor, pentru a fi folosite ca dezinfectant.

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Covasna, Balint Bela, susţine că alcoolul confiscat de organele statului nu poate fi atribuit spitalelor, aşa cum a propus prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, deoarece unităţile sanitare nu au autorizaţie de prelucrare a alcoolului, cum prevede legea.

Prefectul Gyorgy Ervin i-a propus, în urmă cu o lună, ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca alcoolul confiscat să nu fie distrus, ci să fie atribuit spitalelor, sub un control strict, pentru a fi folosit ca dezinfectant.

Finanţele aşteaptă autorizaţia

Balint Bela a precizat că, în prezent, există o cantitate de aproximativ zece tone de alcool confiscat, dar în condiţiile actuale, nu va putea fi dată unităţilor sanitare. Potrivit sursei citate, problema constă în faptul că spitalele nu au autorizaţie de prelucrare a alcoolului, iar legea prevede în mod expres că alcoolul se poate transfera numai acelor societăţi şi instituţii care sunt abilitate în acest sens de minister. „Dacă unităţile sanitare îşi procură această autorizaţie, noi sprijinim ideea predării către acestea a alcoolului spre a fi utilizat pentru acoperirea nevoilor proprii", a spus directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Covasna.

Totuşi, Gyorgy Ervin i-a propus ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, o modificare a legislaţiei în ceea ce priveşte destinaţia cantităţilor de alcool pur confiscate de organele statului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite