Bugetul Braşovului: două paie la trei măgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Lege a bugetului de stat aduce modificări asupra modului de repartiţie a banilor publici, prevăzând direct fonduri la anumite capitole de cheltuieli.

Legea bugetului pentru 2011 prevede obligativitatea alocării fondurilor provenite din cota de TVA lăsată la nivelul judeţului doar pentru cheltuielile destinate investiţiilor din localităţi pentru spitale, unităţi de învăţământ, repararea drumurilor judeţene şi comunale, precum şi pentru instituţiile de asistenţă socială.
Pentru localităţi, anul acesta, Guvernul ne-a repartizat 80% din banii pe care i-am avut în cursul anului trecut, respectiv 39,76 milioane de lei (proveniţi din impozitul pe venit şi cota defalcată de TVA ), faţă de 49,44 milioane de lei în 2010. Pentru Consilul Judeţean, în acest an avem prevăzuţi 36,11 milioane de lei", ne-a declarat Adrian Maxim, preşedintele Comisiei de buget-finaţe a Consiliului Judeţean.
Din acest an, Guvernul a stabilit, în numele consiliilor jdueţene, şi cum trebuie cheltuit grosul banilor, descentralizarea administraţiei publici existând doar pe hârtie. Astfel, la Braşov, repartizarea banilor pe capitole bugetare este următoarea: pentru lucrări la drumurile judeţene şi comunale - 10,176 milioane de lei, protecţia copiluilu - 17, 847 milioane de lei, asistenţă social pentru persoanele cu handicap - 4,07 milioane de lei şi programul „Laptele şi cornul" - 10,78 milioane de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite