Peste trei mii de coroniţe de cetină au fost confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din tot judeţul au început deja vânătoarea de hoţi de brazi, iar prada nu se lasă deloc aşteptată. Marţi seara, poliţiştii din Săcele au oprit în trafic doi şoferi în vârstă de 22, respective 33 de ani, care aveau maşinile burduşite cu coroniţe de cetină pe care le duceau la Braşov, cu gândul să le vândă în piaţă cu preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei bucata.

Evident că niciunul dintre ei nu avea acte de provenienţă, astfel că toate coroniţele au fost confiscate. „Asupra lor s-au găsit 3.200 de coroniţe din cetină de brad pentru care nu aveau documete legale. Marfa urma să ajungă în pieţele din Braşov pentru a fi comercializată. Întreaga cantitate s-a confiscat, iar cei doi şoferi s-au ales cu câte o amendă în valoare de o mie de lei la legea 12. Cei doi riscă şi o pedeapsă de până la patru ani de închisoare", a explicat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Coroniţele de cetină vor ajunge în custodia celor de la Ocolul Silvic, care, cel mai probabil, le vor scoate la vânzare în zilele următoare. În plus, pădurarii vor trebui să vadă câţi brazi au fost tăiaţi şi de unde, pentru cconfecţionarea coroniţelor.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite