Fonduri insuficiente pentru corn şi lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, spune că bugetul judeţean va susţine primăriile din zona rurală, care vor cere fonduri pentru programul „Cornul şi Laptele".

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea a declarat ieri că este inadmisibil ca, după două săptămâni şi jumătate de când s-a deschis noul an şcolar, Braşovul să fie singurul judeţ din ţară în care elevii din clasele I-VIII nu primesc corn şi lapte. Prefectul spune că pentru acest program au existat bani suficienţi şi că va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu această situaţie.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a spus că pentru acest an s-a primit iniţial suma de 55.300.000 de lei pentru activităţile de asitenţă social, însă că din această sumă s-au retras apoi 19.000.000 de lei.

„Noi am solicitat 70.000.000 de lei şi am primit jumătate. Sunt foarte puţini bani, iar dacă am fi alocat mare parte pentru programul din şcoli, i-am fi lăsat fără mîncare pe copiii instituţionalizaţi. În cadrul acestui proiect, vom susţine primăriile din mediul rural, care nu au fonduri pentru corn şi lapte", a declarat Aristotel Căncescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite