2,8 milioane de lei pentru copiii din Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul săptămânii trecute, Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, din Săcele, a primit o finanţare nerambursabilă de 2,8 milioane de lei. Fondurile sunt alocate din bugetul Programului Operaţional Regional, iar banii sunt destinaţi lucrărilor de reabilitare a clădirii centrului, mobilarea şi dotarea acestuia cu echipamente.

Aproximativ 100 de copii din Săcele, care se află în situaţii de risc, vor beneficia de serviciile sociale ale centrului, pentru a avea şansa de a se dezvolta normal. Destinatarii proiectului sunt copiii din localitatea braşoveană, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani. Aceştia provin din medii dezavantajate, unde educaţia şi îngrijirea sunt deficitare şi neglijate, motiv pentru care familia nu reuşeşte să le ofere un stil de viaţă adecvat.

Proiectul „Reabilitare clădire Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc" are o valoare totală de peste 3,56 milioane lei, din care 2,81 milioane lei reprezintă suma solicitată ca finanţare nerambursabilă, iar 719.200 fr lei reprezintă contribuţia la cheltuielile eligibile a beneficiarilor proiectului. Tot din bugetul proiectului se vor achiziţiona echipamente IT şi multimedia, echipamente electrocasnice, precum şi mobilier de interior, dar se vor efectua şi lucrări de amenajare a terenurilor de sport.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite