Atenţie patroni! Încep raziile la hoteluri, restaurante, patinoare şi pârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii au găsit carne expirată şi în restaurante (arhivă)
Comisarii au găsit carne expirată şi în restaurante (arhivă)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) deschide, astăzi, două comandamente de iarnă pe Valea Prahovei şi la Braşov, zece comisari urmând să verifice unităţile turistice şi de alimentaţie publică, patinoarele şi pârtiile de schi, anunţă Mediafax.

Comisarii spun că toţi cei care nu respectă legea vor fi aspru amendaţi sau chiar se vor alege cu unităţişe închise.

„Le-am atras atenţia colegilor să fie vigilenţi în această perioadă pe tot ceea ce înseamnă produsele de post, pentru că de foarte multe ori au existat situaţii în care agenţii economici au încercat să mai facă tot felul de năzbâtii şi să vină cu tot felul de produse care, citind pe etichete, constatai că în conţinutul lor aveau ingrediente care nu aveau nicio legătură cu postul, şi aici mă refer la ou sau alte produse care pentru cei care ţin post sunt interzise. Vom avea în vedere şi tot ceea ce înseamnă unităţile de alimentaţie publică ce pregătesc masa festivă de Crăciun şi pe cea din seara Anului Nou. O problemă la fel de importantă e legată de serviciile pe care le pun la dispoziţie operatorii economici, şi aici mă refer la patinoare şi pârtiile de schi care vor trebui monitorizate", a afirmat Constantin Cerbulescu, şeful ANPC.

Anul trecut, comisarii au făcut aproximativ 400 de
controale în urma cărora au dat amenzi în valoare totală de 300.000 lei, cinci unităţi de alimentaţie publică au fiind închise temporar până la remedierea problemelor constatate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite