Radioamatorii din Europa s-au întîlnit la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:radioamator.ro
Foto:radioamator.ro

În perioada 22-26 septembrie, oraşul de sub Tâmpa a găzduit Congresul Federaţiei internaţionale a radioamatorilor feroviari. Invitaţii din străinăte vor vizita şi cele mai importante obiective turistice din Braşov.

Radioamatorii feroviari europeni au mentinut legaturi regulate mai bine de 40 de ani. Inca de la inceput in anii 60 a fost evident ca a existat o dorinta pentru intalnirile international. Prima intalnire international a avut loc in 18 sept.1962 la Bischheim Franta si din 63 la Paris.FIRAC a fost fondata cu ocazia celei de-a patra intalniri international de la Hamburg 20-21sept64 la care au participat 183 de participant din 7 tari.In acelasi an a aparut si primul call book ontinanad membrii din 10 tari.FIRAC aste afiliata la Federatia

Internationala a societatilor artistice si intelectuale ale feroviarilor FISAIC.
FIRAC promoveaza si sustine cooperarea radioamatorilor feroviari din toate tarile si a organizatiilor internationale ajutand la construirea de parteneriate dintre diferitele grupuri si asociatii nationale. La nivel european sunt 19 tari membre cu organizatii nputernice precum Germania, Franta, Italia, Belgia, Ungaria, Anglia şi nu ultimul rand si Romania care detine presidentia acestui forum.

Ce este de mentionat este faptul ca activitatea acestor pasionati in domeniul undelor electromagnetice a radioamatorismului in general a stat la baza telefoniei mederne de azi. In acest mod ajungandu-se la telefonia mobile 3 G sa faca posibila sa fie stabilite legaturi audio si video de prietenie intre oameni la mari distante si in timp real.

Deschiderea Congresului 50 va fi in data de 23 sept 2011 la ARO Palace din Brasov sala Europa I in prezenta oficialitailor locale invitate, dar si in fata unui numar mare de radioamatori dornici de participare la acest congres. Congresul se va incheia in seara zilei de 26 sept 2011 la Cerbul Carpatin unde invitatilor prezenti li s-a pregatit un program artistic deosebit astfel incat sa incununeze cu success acest congres FIRAC

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite