Concurs de gătit şi multe concerte, în weekend, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Studenţii se vor întrece în preparate tradiţionale la Hărman. La Predeal şi în Braşov sunteţi aşteptaţi la multe recitaluri live.

Patru echipe de studenţi, care au reuşit să treacă de etapa de selecţie, se vor întrece sâmbătă într-o competiţie de gătit în stil tradiţional. Evenimentul celebrează „Terra Madre Day", ziua internaţională Slow Food, care se sărbătoreşte în 110 ţări şi promovează produsele BIO. Competiţia va avea loc la The Country Hotel din Hărman.

Echipele sunt formate din: Larisa Bianca Antonică şi Simona Gardea (membre PRIME Braşov), Elena Preda şi Gheorghe Lupu (elevi ai Grupului Şcolar „Constantin Brancuşi" din Sfântu Gheorghe), Madalina Pocovnicu şi Simona Muscă (autointitulate „Mândruţele") şi Berecki Zsuzsa şi Diana Stănculescu (membre Rotaract Kronstadt Braşov).

Reţete tradiţionale

Echipele vor pregăti un meniu format din: antreu, fel principal şi desert. Printre propunerile de reţete se numără: ciorbă ardelenească cu turnăţei; Szekelykaposzta (varză acră cu carne de porc făcută la cuptor în tavă de lut); fasole albă scăzută cu afumătură de porc; pui cu gutui şi plăcintă de mălai cu nucă sau mere.

Produsele folosite pentru prepararea reţetelor sunt BIO şi au fost procurate de la mici producători din satele vecine Braşovului: Crizbav, Dumbrăviţa, Hărman, Hălchiu şi Vâlcele.

„Evenimentul are ca scop redescoperirea reţetelor tradiţionale şi a modului de a trăi cât mai aproape de resursele naturale de hrană", a declarat Marian Tiţă, membru al Slow Food Ţara Bârsei

Trei zile de concerte la Predeal

Braşovenii sunt aşteptaţi la Predeal la un show extraordinar, prezentat de Cătălin Măruţă, cu invitaţi de marcă, precum Bodo şi Proconsul, Andreea Bălan şi Petrişor, Alexandra Ungureanu, Keo, DJ Jungle, Jean de la Craiova, Sânzienele Etno-Dance, Uni-K, Elisabeta Turcu şi Ştefania Rareş. Concertele încep, vineri, sâmbătă şi duminică la ora 17.00 şi durează până la 21.30.

Dacă vremea ţine cu turiştii în weekend se va putea schia la Predeal. „Acum ninge şi sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să avem zăpadă pe toată durata weekend-ului. Între timp, toate tunurile de zăpadă funcţionează, astfel încât să avem şi pârtiile în stare bună pentru turiştii pe care îi aşteptăm", a precizat primarul, Ionel Goidescu.

Loredana şi Paraziţii, la Braşov

Loredana este invitată sâmbătă seară la sărbătorirea de trei ani de la înfiinţarea clubului Kasho. Pentru că este o seară specială, biletul de intrare costă zece lei.

La o lună după primul lor concert la Bamboo Braşov, la cererea publicului, Paraziţii au pregătit un al doilea concert incendiar pentru publicul braşovean. Ombladon, Cheloo şi FreakaDaDisk vin sâmbătă seara să încingă atmosfera.

Tot sâmbătă, Clubul La Comitet vă invită la o seară cu Mihnea Blidariu ( Luna Amara) & Andrei Puiu (Chilli Familli). Cei doi vor interpreta piese de la: Foo Fighters, Jeff Buckley, Radiohead, Bob Dylan, Damien Rice, Dave Matthewes Band, Pearl Jam, Nick Cave, Leonard Cohen & more. Intrarea costă 10 lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite