Consiliul Local Codlea a decis redeschiderea camerei de gardă a spitalului din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Codlea, judeţul Braşov, au decis, luni, să redeschidă, începând de marţi, camera de gardă a Spitalului Municipal din localitate, propus de la 1 aprilie să se transforme în cămin de bătrâni, o parte din medici acceptând să vină la muncă chiar dacă nu ştiu când vor fi plătiţi.

Potrivit consilierului local din Codlea Erwin Albu, la Codlea se încearcă redeschiderea anumitor secţii, precum camera de gardă, pediatria, medicina muncii şi laboratorul de analize, prin surse proprii.

În urma şedinţei de luni, cei 19 consilieri locali au decis să îşi doneze indemnizaţia lunară, în cuantum total de circa 100.000 de lei, pentru funcţionarea camerei de gardă, fiind deschis şi un cont pentru donaţii unde cetăţenii care vor să ajute spitalul pot contribui cu diverse sume de bani.

Consilierii au propus găsirea de soluţii prin sponsorizări, dar şi donaţii din partea cetăţenilor şi au stabilit, totodată, să-şi doneze indemnizaţia lunară. „Aproximativ 20 de angajaţi ai spitalului vor veni marţi, la serviciu. În total, au fost 97 de persoane, dar nu toţi medicii au cerut redistribuire, unii au cabinete particulare. Dar persoanlul TESA oricum a fost lăsat pe dinafară. Există personal care doreşte să activeze chiar şi cu riscul neplăţii în perioada următoare. Se încearcă redeschiderea unor activităţi medicale minimale şi a camerei de gardă, din surse proprii", a spus Albu.

În ultimul an, la Spitalul din Codlea s-au făcut investiţii de circa 230 milioane de lei pentru modernizare şi dotarea secţiilor spitalului, potrivit sursei citate.

"Au fost făcute investiţii în acest spital, în ultima perioadă, de circa 23 miliarde lei vechi (n.r. - 230 milioane lei), iar spitalul arată peste nivelul multor spitale din România. Avem şi saloane cu câte două paturi şi dotate cu frigider şi TV...", a declarat Albu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Localnicii din Codlea vor continua şirul protestelor în fiecare sâmbătă, pe promenada din faţa parcului central, în speranţa că vor reuşi să îi sensibilizeze pe guvernanţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite