VIDEO A murit bărbatul resuscitat pe trotuarul din faţa spitalului închis, din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 57 de ani a ajuns aseară, în jurul orei 22.00, la Spitalul Municipal Codlea, fiindcă se simţea rău. Urmare a reformei din Sănătate, spitalul este închis pe timpul nopţii…

13.41 Ghinion sau sistemul de sănătate este deficitar? „Ambulanţa din Codlea era plecată la alte două intervenţii urgente şi a fost nevoie să vină de la Braşov două echipaje SMURD care au ajuns după 12 minute la Codlea şi nu în 30 de minute cum spune familia. Regulamentele spun că în exterior ar trebui să ajungă în 20 de minute. Nu vreau să critic pe nimeni, dar ar fi fost mult mai bine ca familia să cheme imediat ambulanţa şi nu să îl urce ei în maşină şi să îl ducă la spital", a spus Mioara Văitiş, manager la Serviciul de Ambulanţă Braşov.

11.55 - Bărbatul de 57 de ani a încetat din viaţă în urmă cu doar câteva minute, la Spitalul Judeţean din Braşov.

11.40Spitalul era închis la acea oră. Programul camerei de gardă este între orele 08.00 şi 20.00, iar pacientul a fost adus la ora 21.30. A fost chemată ambulanţa de la Braşov, prin serviciul 112, şi au sosit două echipaje SMURD, medicii resuscitându-l în faţa spitalului circa 30 de minute", a spus dr. Claudia Coste, managerul spitalului din Codlea.

8.30 Ambulanţa a fost urgent chemată, deoarece starea victimei se agrava. Aceasta a sosit din Braşov după aproximativ 20-30 de minute, după declaraţiile martorilor.
Medicii au încercat zeci de minute să resusciteze pacientul intrat în stop cardiac chiar pe trotuarul din faţa spitalului închis, fiind apoi dus la Spitalul Judeţean Braşov. Aici este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.
„Angajaţii Ambulanţei au anunţat că s-au pierdut minute preţioase cu transportul de la şi spre Braşov, şansele de supravieţuire fiind minime", a declarat Erwin Albu, care se afla în zonă în momentul incidentului. „Am fost martorul încercărilor de resuscitare direct pe caldarâmul din faţa spitalului închis şi a disperării familiei bărbatului bolnav şi nu pot să nu mă cutremur: iată că plătim cu victime omeneşti haosul creat de aşa zisa reformă în sistemul sanitar. Lipsa de discernământ a autorităţilor naţionale precum şi mimarea implicării autorităţilor locale costă chiar viaţa pe cetăţeanul de rând. Codlea are mare nevoie de spital şi cameră de gardă , este o nevoie vitală!", a precizat Erwin.

Spitalul din Codlea acoperă la ora actuală serviciul de cameră de gardă doar între ora 8 şi 20, în timpul zilei, şi aceasta doar prin efort local, după ce a fost sistată finanţarea unităţii medicale codlene prin decizie de Guvern începând cu data de 1 aprilie.

 Instanţa a hotărât pe 2 august 2011, în urma mai multor termene de judecată, suspendarea acestei decizii a Guvernului, însă procedura de redeschidere a Spitalului Municipal Codlea necesită timp, demersurile nefiind tocmai sprijinite de autorităţi, deşi instituţia îndeplineşte toate condiţiile. În prezent, conducerea Spitalului face demersurile necesare pentru clasificare, procedură obligatorie pentru ca semnarea contractului cu CAS să fie aprobată de către Ministerul Sănătăţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite