Coco pleacă pe schiuri la Polul Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în 2011 a devenit singura fată din lume care a reuşit să escaladeze cei mai înalţi şapte vulcani din lume, Crina Coco Popescu (17 ani) are deja în plan alte două expediţii. Vrea să ajungă la Polul Nord şi la Polul Sud.

„Sunt două expediţii importante. Toate echipamentele şi toată logistica vor fi transportate în Arctica şi Antarctica. Pe urmă, fiecare îşi ia echipamentele în sănii. Echipamentele trebuie să fie de cea mai bună calitate, având în vedere condiţiile extreme de acolo. Plus că sunt foarte scumpe", a spus Ovidiu Popescu, tatăl Crinei. Costurile pentru cele două expediţii se ridică la 75.000 de euro.

Coco va pleca la Polul Nord pe 31 martie, alături de Alex Abramov, cu care a cucerit Mount Sidley, şi alţi doi ruşi. Expediţia va dura mai bine de două săptămâni. O va însoţi şi tatăl ei, însă doar până în ultimul oraş de pe continent. Pentru a fi în formă, Coco a început deja pregătirea.

„În aprilie este programat Polul Nord, pe schiuri, iar în decembrie 2012 este programat Polul Sud. Deja am început pregătirea pentru Polul Nord. Merg pe schiuri, fac exerciţii fizice", spune tânăra sportivă.

Crina Coco Popescu a primit la finele lunii decembrie titlul de alpinistul anului din partea federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite