Ecologizare, cu elicopterul, la peste 1500 de metri altitudine FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare acţiune de ecologizare din Munţii Făgăraş a fost realizată de Cercetaşii României. Tone de deşeuri, colectate la altitudine, au fost transportate cu elicopterul până la baza muntelui, de unde au fost preluate de mai multe camioane.

Acţiunea de ecologizare a avut loc pe parcursul a două săptămâni în Munţii Făgăraş. Cercetaşii României au colectat tone de deşeuri în mai multe puncte de pe traseele turistice.

image

„Tabăra cercetaşilor a fost amplasată special pentru această acţiune. Zilnic, cercetaşii au străbătul traseele din zonă şi au adunat gunoiul de pe văi. Grupurile organizate au avut mai multe puncte de colectare ", a spus Cristi Moldovan, reprezentantul Organizaţiei „Cercetaşii României".

Deşeurile aflate la mare altitudine au fost transportate cu elicopterul, până în zonele mai accesibile, de la baza muntelui.

image
image
image

Pilotul Constantin Apăvăloaie a ridicat cea mai mare încărcătură de gunoi de la Cabana Urlea, situată la 1533 metri altitudine.

image
image

„Acţiunea de ecologizare este una de amploare, probabil cea mai mare care a avut vreodată loc în Munţii Făgăraş. Timp de câteva săptămâni, cercetaşii au adunat de pe cele mai periculoase văi, deşeuri de tot felul, unele cu greutăţi impresionante. Sprijin important am primit din partea companiei de zbor Cobrex. Cu ajutorul elicopterului, au fost ridicat gunoiul colectat la altitudine mare", a spus Thomas Bross, şeful Salvamontului din Victoria.

image

Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat pe Valea Sebeşului Sâmbetei, Valea Viştea Mare, Muchia Drăguşului, Valea Dejaniului, Muchia Tărâţa, Valea Sâmbetei şi Colţii Brezei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite