Noi modificări la clasa pregătitoare. Ministerul Educaţiei se joacă cu nervii părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modificarea apare cu trei săptămâni înainte de declanşarea procedurilor de înscriere a copiilor la clasa pregătioare sau clasa I. Practic viitorii elevi trebuie să treacă prin nişte evaluări, care încă nu se ştie exact în ce vor consta, unde se vor realiza şi de către cine.

Evaluări obligatorii cu rezultate de necontestat

Potrivit Jurnalul Național evaluările psihosomatice sunt obligatorii pentru copiii născuţi între 1 septembrie 2005 şi 31 august 2006, care nu au frecventat grupa mare sau pregătitoare la grădiniţă, dar pe care părinţii îi vor înscrişi în clasa I. Vor fi evaluaţi şi copiii născuţi între 1 septembrie 2006 şi 31 decembrie 2006, pe care părinţii vor să îi înscrie în clasa pregătitoare. Înscrierea se face automat în clasa I, dacă copilul are vârsta de 7 ani împliniţi până la data de 31 august 2012, inclusiv.

Rezultatul evaluării nu va putea fi contestat şi, astfel, oricât şi-ar dori respectivii părinţi să îşi înscrie copiii la pregătitoare, nu vor putea, copilul fiind obligat să repete grupa mare de grădiniţă. Copiii care vor în clasa I, dar nu corespund psihosomatic, conform unor evaluări încă neştiute, vor fi obligaţi să se mulţumească cu înscrierea la pregătitoare.

La Brașov, Alina Milea Moisescu este persoana desemnată din partea Ministerului Educației să se ocupe de monitorizarea și coordonarea activității de organizarea clasei pregătitoare.

La Braşov, în septembrie 2012, vor începe clasa 0 peste 3.800 de copii. Aceştia vor fi organizaţi în 206 clase pregătitoare, din care 102 în municipiul Braşov.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a decis că, pentru a exista continuitate în procesul de învăţământ, clasele 0 vor fi în şcoli. Va exista însă, un deficit de câteva zeci de cadre didactice pentru că, practic, numărul claselor de boboci se va dubla.

Sala de clasă din şcoală va fi adaptată vârstei copiilor, în aşa fel încât să permită învăţarea prin joc şi pregătirea pentru clasa I, utilizând resurse de învăţare adecvate.


Telverde pentru informare

Fiecare judeţ are, începând de astăzi, o linie gratuită Telverde. La numărul 0 800 816 268 braşovenii pot obţine informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I din anul şcolar 2012-2013. Linia este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite