Cristian Cioacă vrea să fie din nou ofiţer de judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul le cere magistraţilro de la Curtea de Apel să îi redea toate drepturile pe care le-a avut înainte de a fi cercetat penal.

ora 15.20 Veşti proaste pentru poliţistul Cristian Cioacă. Judecătorii Curţii de Apel Braşov nu i-au redat lui Cioacă statul de ofiţer de poliţie judiciară.

Ei i-au respins luni, cererea prin care poliţistul le-a cerut să constate nulitatea ordinului comandantului IPJ Braşov, la acea vreme comisarul şef Constantin Arişanu, prin care a fost pus la dispoziţia inspectorului şef. În acelaşi dosar, Cioacă mai contestase şi avizul procurorului general al României, Laura Kovesi, prin care i-a fost retrasă calitatea de ofiţer de poliţie judiciară.

Judecătorii i-au respins cererile pe cale de excepţie, motivând că poliţistul nu a respectat nişte proceduri prealabile, în sensul că nu s-a adresat mai întâi organelor care au emis actele respective şi apoi instanţei. În consecinţă, Cioacă rămâne tot ajutor de „portar", la IPJ Argeş.

„Domnul Cristian Cioacă este ajutorul ofiţerului de serviciu. Dacă vine cineva la mine, el înregistrează înregistru şi conduce persoana la biroul meu", ne-a declarat comisar şef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt la Poliţia Argeş.

Faptul că nu mai este ofiţer de poliţie judiciară l-a ajutat în dosarul privind infracţiunile informatice. El a scăpat de o posibilă condamnare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a trimis dosarul spre competentă soluţionare la Judecătoria Braşov.

Procesul s-a derulat iniţial la Curtea de Apel Braşov, în baza calităţii de ofiţer judiciarist a lui Cioacă. Cum şi-a pierdut această calitate, instanţa compententă să judece procesul era Judecătoria, nu Curtea de Apel Braşov. Procesul este acum în plină desfăşurare la Judecătorie şi are următorul termen la sfârşitul acestei luni.

ora 11.15 Cristian Cioacă nu s-a prezentat la proces. A solicitat ca cererea sa să fie judecată în lipsă. Şedinţa de judecată este în desfăşurare.

În luna mai a acestui an judecătorii i-au anulat lui Cioacă măsura cercetării sub control judiciar, dispusă de magistraţii Curţii de Apel Braşov, care au instrumentat iniţial dosarul de infracţiuni informatice.

Imediat după această decizie Cioacă a cerut să i se redea dreptul de a fi ofiţer de poliţie la departamentul judiciar. În acest moment el face doar muncă de birou şi are salariul diminuat cu 20%.
Procesul a început în urmă cu o oră la Curtea de Apel Braşov

Vom reveni cu amănunte

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite