Chirii mai mici şi proprietari tot mai pretenţioşi în oraşul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei analize făcute de wall-street.ro cuantumul chiriilor a scăzut semnificativ la Braşov. Pentru apartamentele cu două camere, chiriile cerute de proprietari au coborât cu 2-9% în perioada 2009-2011. La apartamentele cu trei camere nivelul chiriilor a scăzut cu până la 5% în ultimii doi ani.

Chiriile cerute de proprietari diferă în funcţie de cartier, la Braşov. Preţurile pentru închirerea unei garsoniere pornesc de la 100 de euro şi pot ajunge până la 200 de euro pe lună, în centru.

La apartamentele cu două camere chiria pleacă de la 150 de euro şi poate ajunge la 250 de euro, pe lună. La apartamentele cu trei camere preţurile sunt între 180 şi 350 de euro, pe lună, iar la cele cu patru camere între 260 şi 450 de euro pe lună.
Cele mai mici preţuri sunt în cartierele Bartolomeu, Triaj, Noua sau Tractorul, iar cele mai mari în cartierul Răcădău şi zona centrală.

Preferinţele chiriaşilor şi ale proprietarilor

Oamenii care stau în chirie se orientează atât în funcţie de preţ, dar şi de îmbunătăţirile pe care le are locuinţa. Sunt preferate apartamentele care au centrală termică, geamuri termopan, cablu de internet sau bucătărie utilată. În plus, chiriaşii persoane fizice evită locuinţele situate la parter sau ultimul etaj al blocurilor.

În schimb proprietarii preferă să închirieze cuplurilor şi se feresc în general de tinerii singuri, care au putea organiza mult mai des petreceri în locuinţele lor. În plus proprietarii preferă chiriaşii care plătesc în avans chiria pe trei-şase luni, drept garanţie.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite