Consulatul Ungariei de la Miercurea Ciuc, „Mecca“ secuilor care vor cetăţenie maghiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad vor să fie printre primii covăsneni care depun actele la Consulatul Ungariei pentru a obţine cetăţenia maghiară.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi lideri UDMR care conduc Consiliul Judeţean Covasna, respectiv Primăria Sfântu Gheorghe, anunţă că pe data de 3 ianuarie 2011, la ora 10.00, vor fi prezenţi la sediul Consulatului Ungariei de la Miercurea Ciuc pentru a depune actele în vederea obţinerii cetăţeniei maghiare.

CITEŞTE AICI la ce le foloseşte liderilor din secuime cetăţenia maghiară

În comunicat se mai menţionează că asemenea lor vor proceda şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Harghita şi Mureş. Parlamentul Ungariei a adoptat în primăvara acestui an legea privind obţinerea cetăţeniei ungare de către maghiarii care locuiesc în afara hotarelor acestei ţări, lege ce urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011. Potrivit actului normativ, o persoană poate obţine cetăţenia dacă are un strămoş care a fost sau este cetăţean ungar, dacă demonstrează că este de origine maghiară şi certifică faptul că vorbeşte limba statului vecin.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite