Telemea cu petale de trandafir, la festivalul de la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Râşnov:  foto arhivă
Cetatea Râşnov: foto arhivă

Proprietarii unor ferme ecologice din zona Braşovului se pot mândri cu câteva invenţii gastronomice. Aceştia vor prezenta în cadrul Festivalului Rozelor de la Râşnov mai multe preparate unicat, care au în compoziţia lor petale de trandafir.

Festivalul Rozelor debutează mâine la Râşnov şi se va desfăşura pe parcursul a patru zile.  Organizatorii au amenajat în curtea cetăţii medievale mai multe standuri cu produse din trandafiri. Turiştii şi localnicii pot gusta bunătăţiurile preparate special pentru această ocazie.

Vedeta expoziţiei gastronomice este telemeaua cu petale de trandafir, o brânză concepută de curând proprietarii unei ferme ecologice. „Cultivăm mai bine de un hectar de trandafiri şi preparăm cele mai îndrăgite produse folosind petalele lor. Am vrut să facem ceva special pentru Râşnov şi am inventat această telemea cu petale de trandafir, care este pur şi simplu delicioasă. Telemeaua a fost produsă ieri şi este extrem de apreciată de toată lumea", a spus Tincuţa Cismaş, proprietara fermei ecologice. O altă noutate în materie este sarea cu petale de trandafiri, despre care, producătorii spun că este foarte potrivită pentru salatele de vară.

De la expoziţia gastronomică nu vor lipsi ceaiurile, prăjiturile cu petale de trandafir şi gustoasa dulceaţă de trandafiri. Doamnele îşi pot răsfăţa tenul cu apa de trandafir sau pot testa parfumurile de roze.

În cadrul Festivalului Rozelor sunt organizate şi ateliere meşteşugăreşti, o tabără internaţională a artiştilor plastici şi mai multe proiecţii de film. Pentru că este o sărbătoare a florilor, turiştii şi localnicii vor putea lua parte şi la cursurile de creştere şi valorificare a trandafirilor. Fiecare seară a festivalului se încheie cu un concert special de harpă, vioară sau chitară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite