O firmă „fantomă“, soluţia de salvare a CET Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre prin care societatea „Bepco" se va ocupa de termoficarea oraşului a fost ţinut la secret. Directorul CET a explicat că firma va continua proiectul „Eco-Heat", iar investiţia în noua centrală va fi suportată în exclusivitate de către aceasta. 

Consilierii locali se vor întruni în această după-amiază în şedinţă, iar unul dintre punctele surpriză, introduse ulterior de primarul George Scripcaru pe ordinea de zi, este o nouă „soluţie" de salvare a CET Braşov.

„Această societate va continua practic proiectul «Eco-Heat», de construire a unei noi centrale de cogenerare pe biomasă şi pe gaz. Toate costurile pentru această investiţie le va suporta Bepco, iar apoi, ei vor fi furnizori de energie pentru noi", a declarat pentru „Adevărul de Seară" directorul CET, Florin Cuţitei.

„Bepco" are banii necesari

Din informaţiile noastre, firma „Bepco", care s-a înfiinţat abia în luna februarie a acestui an, ar fi obţinut deja creditul de la BCR pentru a da drumul acestei investiţii.

Rămâne de văzut, însă, dacă proiectul se va şi concretiza. Numai în ulitmii patru ani, edilii au avansat mai multe soluţii de salvare a CET Braşov, dar, din păcate, până în prezent, nu s-a întâmplat nimic, iar furnizorul de energie termică în sistem centralizat mai există doar pentru că a primit tot felul de subvenţii, din banii publici.

Directorul CET ţine, însă, să-i asigure pe braşoveni că, după concretizarea proiectului (care trebuie finalizat în 2011) încălzirea în sistem centralizat va fi mai convenabilă decât cea realizată cu centrală proprie de apartament. „Echipamentele sunt performante şi se vor oferi servicii de calitate la un preţ mai bun", a afirmat Florin Cuţitei.

image

Informarea făcută azi consilierilor nu a fost însă, adusă la cunoştinţa consilierilor locali pe care reporterii „Adevărul de Seară" i-au contactat, dar nici opiniei publice, mai ales că este un subiect foarte sensibil pentru braşoveni, aproximativ 17.000 de familii neavând apă caldă de mai bine de două săptămâni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite