CET lucrează în detrimentul braşovenilor corecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele 900 de blocuri şi cele cinci unităţi de învăţământ branşate la CET, frigul este cuvântul de ordine.

Dacă în şcoli CET a „rezolvat" problema, aducând calorifere electrice, în blocuri, singurele surse de încălzire sunt centralele termice sau alte surse alternative de încălzire, pe care braşovenii debranşaţi de la sistemul centralizat şi le-au montat. Cu toate acestea, un ordin al ANRE, îi obligă doar pe aceştia din urmă să plătească între 30 şi 50% din factura de energie termică care se emite pentru respectivul bloc, în contul părţilor comune de încălzire.  

Odată cu venirea iernii, tot mai mulţi braşoveni ripostează faţă de această măsură abuzivă, mai ales că, la ora actuală, practic, doar cei debranşaţi încălzesc blocurile, dar nu primesc niciun leu din partea vecinilor rămaşi la CET. Dumitru Oprescu s-a adresat redacţiei noastre vrând să tragă un semnal de alarmă în privinţa acestui abuz. „Pe lângă aspectul şi incomoditatea conductelor rămase prin apartamente, acestea aduc şi pagube. Emit mai mult frig decât căldură. Pentru ce trebuie şi cine trebuie să plătească?", se întreabă nedumerit bărbatul.

CET, vinovatul?!

Având experienţă în domeniul construcţiilor, omul spune că lipsa încălzirii în blocuri, nu o să ducă decât la degradarea clădirilor. În plus omul crede că locatarii care schimbă echilibrul termic al blocului, respectiv se debranşează şi nu îşi mai montează surse de încălzire, sau ţin caloriferele închise, ar trebui să execute izolarea părţilor comune. „Urât din partea CET şi a susţinătorilor săi să dea vina pe cei cu surse propii de încălzire, când de fapt adevăraţii vinovaţi sunt chiar ei, că n-au ştiu sau n-au vrut să gestioneze sistemul, ca locatarii să nu se debranşeze", a spus braşoveanul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite