Ajutoarele pentru încălzire, limitate de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a stabilit că ajutor de încălzire vor primi în această iarnă familiile cu venituri lunare sub 786 lei/membru sau persoanele singure care câştigă 1.082 lei/lună.

Potrivit proiectului Guvernului, consumatorul vulnerabil este cel care nu poate să menţină temperatura în locuinţă la cel puţin 21°C şi al cărui venit net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.

Autorităţile locale braşovene anunţaseră că preţul gigacaloriei va rămâne la cuantumul de 191,73 de lei, chiar dacă Guvernul nu va mai acorda subvenţie.

Preţul real de producţie al gigacaloriei, aprobat de ANRSC este de 376 de lei. Cuantumul subvenţiei nu a fost deocamdată luat în discuţie de Consiliul Local Braşov.

Mai mult, Guvernul vrea să mai ia o taxă de la cei care s-au eliberat de neplăcerile sistemului centralizat de termoficare, unde poţi fi cu plata la zi, dar din cauza vecinilor poţi să ajungi să stai în frig şi fără apă caldă. Pe motiv că „poluează" mediul, ei vor fi obligaţi, de la 1 ianuarie 2012, să achite lunar câte 30 de lei pentru fiecare gigacalorie (Gcal) produsă de centralele lor. Adică, se ajunge la o sumă de 60 de lei lunar. Nu este specificat ce se întâmplă cu locuitorii care locuiesc la case, de exemplu, şi care nu pot să fie branşaţi la sistemul centralizat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite