Sute de pelerini au luat parte la „Drumul Crucii“ VEZI FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de braşoveni au participat, în centrul oraşului, la ceremonia religioasă „Drumul Crucii", manifestaţie care doreşte să marcheze evenimentele din Vinerea Mare.

Manifestaţia a început la ora 12.30, de la Biserica Romano - Catolică „Sf. Petru şi Pavel", de pe strada Mureşenilor, şi s-a mers pe traseul str. Sf. Ioan - str. Republicii - Piaţa Sfatului - curtea Johannes Honterus şi s-a încheiat la Biserica Neagră.

image

Pelerinii au străbătut centrul Braşovului, iar în fruntea convoiului a fost purtată o cruce mare de lemn, dusă, rând pe rând, de tineri aparţinând diferitelor confesiuni.

image

La eveniment au luat parte credincioşi de la şapte biserici din Braşov: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică-luterană, Biserica Unitariană şi Biserica Evenghelică de confesiune Augustană.

image

Credincioşii s-au oprit de mai multe ori în timpul manifestaţiei, pentru câteva momente de rugăciune şi meditaţie.

image

Este foarte important că s-au unit la acest eveniment credincioşi de mai multe confesiuni. Trebuie să ne rugăm împreună şi să de aducem aminte de Învierea Domnului Iisus Hristos", a declarat Elisabeta, una dintre participante.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite