Scripcaru a primit „Emblema de Onoare a Armatei Române“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a primit de la Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, o distincţie pentru ajutorul pe care edilii l-au acordat familiilor militarilor braşoveni morţi, în Afganistan.

Prin hotărâre de  Consiliu Local, familiile militarilor Valerică Leu şi Paul Caracudă, ambii decedaţi în teatrul de operaţiuni din Afganistan, au primit ajutoare băneşti. Familia Leu a primit 3000 de lei şi o locuinţă în Braşov, cu titlu gratuit, iar familia Caracudă a primit 5000 de lei. Pentru implicarea primăriei în cele două cazuri, Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, i-a oferit primarului Braşovului, George Scripcaru, distincţia „Emblema de Onoare a Armatei Române".

"Am decis acordaea acestei distincţii primarului Braşovului ca semn de preţuire şi onoare pentru modul în care acesta susţine Armata Română. A dat dovadă că este un prieten al Armatei şi că îşi onorează şi respectă eroii. Întotdeauna în vremuri grele românii s-au unit şi au demonstrat că sunt solidari, iar aceste valori încep să revină în societatea noastră", a spus Ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Distincţia a fost oferită personal, în cadrul ceremoniei organizate la Braşov. Festivitatea a fost însă una exclusivistă, adresată reprezentanţilor puterii politice, în contextul în care şi Consiliul Judeţean Braşov a acordat ajutoare familiilor îndoliate, dar oficialul de pe malul Dâmboviţei a omis să-i felicite „la acelaşi nivel“ si pe edilii judeţeni .

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite