TVR a braconat „Cerbul de Aur“ şi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov nu va fi organizat de Televiziunea Română nici în 2011 din lipsă de fonduri.

După ce în 2010 festivalul a fost anulat pe ultima sută de metri, după schimbarea conducerii TVR, nici în 2011 Cerbul de Aur nu a fost cuprins în bugetul TVR.
"Situaţia financiară de moment a televiziunii nu permite organizarea în acest an a festivalului. Există însă premise favorabile pentru ediţia de anul viitor", se arată în comunicatul de presă al departamentului comunicare din TVR, citat de exclusivnews.ro.

Prima editie a festivalului international Cerbul de Aur a fost organizata in anul 1968, la Teatrul din Brasov, insa dupa doar patru editii organizarea festivalului a fost sistata de regimul comunist.

Dupa 20 de ani, festivalul a fost reluat, in Piata Sfatului din Brasov. Nume grele din show-biz-ul international precum Diana Ross, Ray Charles, Tom Jones, Kyle Minouge sau Toto Cutugno au venit la Poalele Tampei pentru recitaluri extraordinare. Insa, minunea nu a tinut decat 7 ani. In 1997, Cerbul a fost suspendat din motive financiare, pana in anul 2001, cand TVR a rebranduit festivalul si l-a tinut in viata doar patru ani, pana in 2005.Festivalul a reinceput in 2008 , iar anul trecut trebuia organizat in perioada 1-6 septembrie, la Brasov.

In anul 2003, Ricky Martin a fost prezent la festival si a facut ca Piata Sfatului din Brasov sa explodeze timp de 60 de minute, cat a tinut recitalul superstarului portorican.

Festivalul International Cerbul de Aur este unul din cele mai mari festivaluri de interpretare din Europa, unii specialisti declarand ca ar fi al doilea ca importanta si marime dupa Eurovision.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite