1000 de cocori pentru Japonia, în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de braşoveni s-au alăturat campaniei pentru sinistraţii din Japonia şi au venit astăzi în Piaţa Sfatului pentru a construi cocori din hârtie, prin tehnica origami. Organizatorii îşi doresc să realizeze cel mai lung şir de cocori, la Braşov.

Participanţii au învăţat să realizeze cocori prin tehnica origami pe care şi-au înscris numele. Participanţii au donat suma de 1 leu în schimbul hârtiei pentru cocori. Cei mai încântaţi au fost cei mici, dar nici cei mari nu au spus „nu", provocării.

Am făcut un cocor, cu ajutorul organizatorilor. A fost ceva deosebit pentu mine, dar pentru cei cărora li se adresează este mult mai important. Sper ca japonezii să iasă cu bine din situaţie", ne-a spus Cristina Aldeşiu, 50 de ani, medic.

image

În conturile Asociaţiei Musashino din Braşov s-au strâns până acum pentru sinistraţii din Japonia sumele de 3000 de lei, iar la sediul asociaţiei s-au strâns 2000 de dolari.

Cocorula fost foarte greu de realizat aşa că am renunţat şi am ceut ajutor. Sper ca acest gest să ajungă la Japonezi cu toate gândurile noastre bune", a spus Silvana Coracioni, turistă, din Italia.

Oraganizatorii nu se vor lăsa până nu vor realiza 1000 de cocori şi aceasta pentru că potrivit unui obicei nipon, dacă realizezi 1000 de cocori ţi se îndeplineşte o dorinţă. „Dorinţa noastră este ca japonezii să revină cât mai curând la viaţa normală", a spus Georgiana Baraboi, directoarea Centrului Musashino.

image

Braşovenii pot face donaţii pentru sinistraţii din Japonia în contul BCR Titulescu, RO27RNCB0059008582990001 sau la sediul Asociaţiei Musashino de pe strada Olteţ, nr 11.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite