Centru Cultural şi parcare subterană în Centrul Civic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Centrul Civic, în spatele blocurilor de pe B-dul M. Kogălniceanu, va fi construit, cu fonduri europene, un Centrul Cultural modern şi multifuncţional. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) va fi supus aprobării Consiliului Local probabil în şedinţa care va avea loc la finele acestei luni.

Centrul va avea spaţii expoziţionale, o bibliotecă, sală de teatru şi alte asemenea funcţiuni. „Un centru cultural multifuncţional reprezintă o necesitate pentru un oraş precum Braşovul. Din păcate, nu avem acum o sală de expoziţii şi multe funcţiuni de acest fel, o locaţie multifuncţională în domeniul cultural. Locaţia a fost stabilită atât în funcţie de accesibilitate, cât şi de domeniul public al municipiului", a declarat, pentru bzb.ro viceprimarul Miklos Gantz.

Parcare subterană

Tot în Comisia de Circulaţie a fost aprobată şi documentaţia cu privire la construirea în Centrul Civic a unei parcări subterane. Parcarea va fi amenajată o parte sub Centrul Cultural, iar o parte sub terenul pe care acum este parc. „Ca punct de pornire avem în lucru o parcare subterană cu un nivel, cu 545 de locuri. Dacă proiectanţii vor ajunge la concluzia că parcarea se poate realiza pe două nivele, este posibil ca ideea noastră iniţială să se schimbe", a adăugat viceprimarul Gantz.
Parcarea subterană din Centrul Civic va deservi atât societăţile comerciale, cât şi persoanele fizice care locuiesc în zonă sau cele care lucrează la firmele de aici.

Parcare cu 500 de locuri şi în Poiana Mică

O parcare subterană şi supraterană va fi construită în Poiana Mică. Tot acolo va fi construit un terminal pentru transportul public de persoane.. „Dezvoltarea Poienii Braşov şi a zonelor din jur necesită deja o parcare cu un număr semnificativ de locuri. Asta mai ales în situaţiile în care capacitatea de parcare în Poiana Braşov depăşeşte limitele", a mai spus Miklos Gantz.
Parcarea, terminalul pentru transportul călătorilor şi accesele vor fi amenajate pe o suprafaţă de 8.865 de metri pătraţi pe partea dreaptă pe sensul de urcare către Poiana Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite