Covăsnenii vor să eclipsese Balvanyosul. Îşi construiesc un centru balneoclimateric ca-n filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul se va întinde pe şase hectare, iar valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Edilii din staţiunea covăsneană vor să transforme turismul în industrie, pentru a crea cât mai multe locuri de muncă pentru localnici.   

Pe modelul Balvanyos, Primăria Covasna vrea să construiască, din temelie, un centru balneoclimateric multifuncţional pe un teren de aproape şase hectare, ce a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit proiectului, care a fost deja agreat de către reprezentanţii Ministerului Turismului, acesta ar urma că cuprindă, printre altele, un hotel cu 250 de locuri de cazare, un complex SPA cu bază de tratament, mai multe bazine de înot, o sală de sport cu 150 de locuri în tribune, un teren de fotbal cu 500 de locuri pentru spectatori, un camping cu 40 de căsuţe şi un restaurant, dar şi amenajarea de străzi care să lege noul complex de restul staţiunii.

 „Deocamdată, nu s-au primit banii, dar proiectul este în curs de aprobare la Ministerul Turismului. Imediat ce vom primi finanţarea, ne vom şi apuca de lucrări. Noi intenţionăm să dăm drumul la construcţie anul acesta", a explicat Bagoly Zsolt Lajos, şeful Serviciului Financiar din Primăria Covasna.

Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a subliniat că, în doi-trei ani, turismul balnear din Covasna trebuie sa devină o industrie, astfel ca localnicii să aibă locuri de muncă, dar şi să se crească numărul investitorilor.

Soluţie de compromis

Edilii sunt decişi să-şi ducă la capăt proiectul chiar dacă ar însemna să se încheie un contract cu un partener privat. „Oraşul Covasna are nevoie de un astfel de centru pentru că vin foarte mulţi turişti la tratament şi au nevoie de alternative pentru petrecerea timpului liber", a declarat Lorincz Zsigmond.

Potrivit unei statistici realizate de Primăria Covasna, numărul turiştilor care au vizitat staţiunea a scăzut considerabil anul trecut, faţă de anii anteriroir, una dintre cauzele posibile fiind şi faptul că investiţiile în zonă au fost nesemnificative, dar şi lipsa unor noi atracţii pentru turişti.

Datorită condiţiilor geologice specifice, Covasna este bogată în izvoare de ape minerale variate şi emanaţii naturale de CO2. Cercetările făcute de-a lungul timpului de specialişti şi cercetători, precum şi rezultatele curelor balneare au impus definitivstaţiunea în rândul celor mai importante aşezăminte de sănătate, ca fiind o staţiune balneoclimaterică cu tradiţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite