Braşov: Cât de sigure sunt alimentele din grădiniţe şi şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov au întreprins controale la firmele de catering şi în unităţile de învăţământ cu programe after-school.

În judeţul Braşov există 25 de unităţi de învăţământ la care copiii primesc mâncare, contracost. O parte dintre acestea procură hrana de la firme de catering. Medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară au controlat condiţiile în care este livrată, păstrată şi servită hrana copiilor.

„Din 20 de unităţi verificate, am constatat mici nereguli în două dintre acestea, nereguli legate de temperatura la care erau păstrate alimentele. Problemele depistate nu pun însă în pericol sănătatea copiilor", a spus Dorin Enache, directorul DSV Braşov. Repezentanţii instituţiei nu au considerat necesar să comunice care sunt şcolile sau grădiniţele care au probleme legate de alimentaţia oferită copiilor.

În schimb, aceştia au organizat un simpozion la care au participat reprezentanţii firmelor de catering, ai unităţilor de învăţământ şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare.

„Este bine că există această iniţiativă, a unei întâlniri în care se dezbat regulile care trebuie respectate când vine vorba de alimentaţia elevilor. Chiar dacă nu s-au identificat probleme majore în şcolile şi grădiniţele cu program prelungit, părinţii trebuie să aibă siguranţa că micuţii lor nu se pot îmbolnăvi în instituţiile de învăţământ în care servesc şi masa", a explicat Vasilica Diaconu, inspector general adjunct al ISJ Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite