Braşovenii, câştigători ai competiţiei „Şcoala lui Andrei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa „Winners-2-bv", susţinută şi de „Adevărul", alcătuită din 25 de elevi ai Şcoalii Generale Nr. 2 au câştigat premiul cel mare, de 5.000 de euro la concursul „Şcoala lui Andrei".

„Şcoala lui Andrei" este un concurs naţional adresat elevilor şi profesorilor dornici să protejeze mediul şi comunitatea în care trăiesc. La competiţie au participat 362 de echipaje naţionale care şi-au înscris proiectele la cele trei secţiuni ale concursului: mediu, educaţie-cultură şi implicare in comunitate.

Echipajul „WINNERS-2-BV" al Şcolii Generale Nr. 2 Braşov, coordonat de profesorul Avădanei Dumitru a ocupat locul 2 pe ţară cu proiectul „Jurnalist pentru o zi şi apoi pentru o viaţă" şi a primit un premiu de 5.000 de euro.
„Dorim să realizăm pentru comunitatea noastră şcolară o redacţie de presă care să promoveze şi să stimuleze voluntariatul, exemplele de bună practică, creativitatea, jurnalismul scolar, folosirea echipamentelor IT, comunicarea, iniţiativa, încât prin proiectele derulate să ne putem construi împreună civismul", a declarat Dumitru Avădanei, coordonatorul proiectului.

Vis împlinit

Echipajul „WINNERS-2-BV" îşi materializează astfel visul de a realiza în şcoală o redacţie de presă şcolară dotată cu tehnologie de vârf şi un portal TV în care zilnic vor fi editate şi postate informaţii, reportaje, interviuri pentru cea mai mare comunitate şcolară gimnazială braşoveană: 1500 de persoane. Elevii, cadrele didactice, părinţii, comunitatea locală vor fi astfel conectaţi la realitate şi la timp, având acces la informaţiile de interes general ale şcolii.

Au impresionat juriul

Argumentele ce au convins juriul şi au propulsat echipajul în învingător au fost materialele video, reportajele, interviurile, premiile I obţinute la nivel naţional şi internaţional pentru materialele media participante la concursurile de jurnalism şcolar. Proiectul a fost însoţit de un blog şi de numeroase materiale video, postere, sigle, realizate de elevul Dragomir Claudiu Andrei, un IT-ist în clasa a VII a, extrem de talentat şi laureat la nivel naţional, el fiind şi realizatorul întregului suport IT al proiectului. Toate materialele de concurs ce au adus laurii succesului pot fi vizualizate pe www.winners2bv.blogspot.com sau http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/jurnalist-pentru-o-zi-si-apoi-pentru-o-viata.

i aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite