Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. În 2010 a adus profit de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un top naţional realizat de Mediafax, Castelul Bran este urmat Complexul Naţional Muzeal Astra, Muzeul Brukenthal şi Muzeul Naţional Peleş.

Castelul Bran a avut, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2011, circa 430.000 de vizitatori, până la sfârşitul anului, numărul acestora urmând să depăşească 550.000. Numărul vizitatorilor români la Bran continuă să fie însă mai mare - circa 61% - decât cel al vizitatorilor străini - 39%.

„Anul trecut, Castelul Bran a avut 517.000 de vizitatori, iar anul acesta, estimările sunt că numărul total de vizitatori va creşte cu circa 8% faţă de 2010. Am avut luni în care numărul turiştilor a crescut cu 18%, însă pe primele opt luni media de creştere a fost de 8,6%", a declarat Alexandru Prişcu, directorul Castelului Bran.
Creşterea numărului de vizitatori la Castelul Bran s-a datorat numărului mai mare de evenimente organizate faţă de anul trecut, inclusiv nunţi, dar şi climatului economic care şi-a mai revenit în acest an, consideră directorul Castelului Bran.

Anul trecut, Castelul Bran a adus familiei de Habsburg un profit de un milion de euro. Biletele de intrare la Castelul Bran costă între 5 şi 20 de lei.

Click pe poze pentru mai multe imagini de la Casteul Bran

Arhiva

Şi Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu a fost foarte vizitat anul acesta. Până la sfârşitul lunii octombrie, Muzeul Astra a avut 348.626 de vizitatori, iar estimările sunt că, până la sfârşitul anului, muzeul din Sibiu va atrage circa 400.000.

O altă instituţie muzeală care s-a regăsit în traseul cultural al turiştilor anul acesta este şi Muzeul Naţional Brukenthal. În lunile ianuarie - octombrie, Muzeul Naţional Brukenthal a înregistrat 311.417 vizitatori.

Muzeul Naţional Peleş, care include Peleşul şi Pelişorul, a avut, în primele nouă luni ale acestui an, 185.240 de vizitatori, prognoza de vizitatori până la sfârşitul lui 2011 fiind de 282.000.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite