700 de braşoveni pe lista ruşinii de la CJAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a publicat, din nou, pe site-ul propriu o listă cu peste şapte sute de datornici pentru care au fost eliberate titluri executorii.

Anunţul a fost postat pe site-ul http://www.casbv.ro la secţiunea „Anunţuri colective" unde se arată că instituţia comunică faptul „că au fost emise acte administrative fiscale conform anunţului colectiv nr. 30754 din 29.12.2011, ataşat. Actele administrative fiscale pot fi consultate de titularii acestora la sediul CASJ Braşov".
Lista cu datornici a fost publicată exact în ultima zi lucrătoare a anului trecut. În cazul în care nu ar fi fost publicată atunci, datoriile s-ar fi prescris, pentru că ar fi trecut cei cinci ani prevăzuţi de lege pentru plata unei datorii către instituţia de stat, relatează monitorul expres.ro.


Nu plătiţi până nu sunteţi siguri că sunteţi datori

Braşovenii care se regăsesc pe liste trebuie să fie atenţi pentru că există o lege din 2006, încă în vigoare, conform căreia cei care plătesc CAS, fie ca angajaţi, pensionari sau şomeri, ori plătesc dintr-o altă sursă această taxă, nu mai trebuie s-o achite, chiar dacă obţin venituri suplimentare. Astfel, dacă aveţi carte de muncă şi aţi achitat taza de sănătate, nu mai trebuie să achitaţi din nou suma dacă mai aveţi şi alte venituri în afara salariului de bază.

Pentru a contesta deciziile de impunere oamenii vor prezenta documente doveditoare ale venitului şi ale achitării CASS, unde e cazul - n.r.), copie după cartea de muncă sau adeverinţă de la locul de muncă din care să reiasă calitatea de angajat pe perioada obţinerii altor venituri.

Persoanele care au realizat venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din dividende şi dobînzi, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi desfăşurate pe baza contractelor/convenţiilor civile, încheiate potrivit Codului civil în anii 2008 - 2010 şi în acelaşi timp au realizat venituri din pensii vor putea contesta deciziile de impunere anexînd la documentele emise de unităţile teritoriale ale ANAF şi copia deciziei de pensie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite