Sărbătoare la Casa „Sf. Iosif“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la Casa „Sfântul Iosif", din Odorheiu Secuiesc sunt astăzi în sărbătoare.

Ei aniversează sâmbătă ziua căminului lor, ocazie cu care vor avea oaspeţi importanţi. Preşedintele Centrului Cultural Italian din Braşov, dr. Enzo Tomasi, a anunţat, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei îi vor vizita pe micuţii de la Odorheiu Secuiesc, pentru a le fi alături la această sărbătoare.
Vizita va include şi o componentă caritabilă, după ce Centrul Cultural Italian din Braşov a decis, anul trecut, să îi sprijine pe copiii îngrijiţi aici. Casa de Copii „Sfântul Iosif", din Odorheiu Secuiesc, găzduieşte copii orfani sau cu situaţie materială dificilă, proveniţi din mai multe judeţe ale ţării. De ei au grijă 14 măicuţe din Congregaţia „Inimi Neprihănite", care fac eforturi permanente pentru a le asigura copiilor tot ceea ce au nevoie. Pentru că este o instituţie privată, practic, toate cheltuielile de întreţinere sunt suportate din ajutoare şi donaţii.

Iată comunicatul de presă primit la redacţie, din partea celor care au pregătit surpriza copiilor de la Odorhei:

Pentru cei 135 de copii de la Casa Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc, ca şi pentru cele 10 surori (călugăriţe greco-catolice) ziua de 19 martie este o mare sărbătoare. Împreună cu „Grupul braşovean de sprijin", Centrului Cultural Italian din Braşov şi cu Ambasada Italiei la Bucureşti a fost sărbătorit patronul spiritual al casei unde cei mici, de diverse confesiuni trăiesc, învaţă şi se formează pentru ceea ce se numeşte integrarea în societatea care, la un moment dat i-a abandonat.

Opera din Braşov, din nou la înălţime

Graţie directorului, Cristian Mihăilescu, soţii Simona şi Adrian Mărcan, acompaniaţi de doamna Nina Păpuşoi au adus la Odorheiu Secuiesc o muzică celestă, mult apreciată de cei mici şi invitaţii lor. Întreaga asistenţă a avut o adevărată emoţie artistică la auzul celebrei melodii „Ave Maria" interpretată de renumita soprană Simona Manole Mărcan, un excelent „produs" al Conservatorului braşovean.
Cu toate că ne aflăm în era internetului de sărbătoarea lor, copii de la „Sfântu Iosif" din Odorheiu Secuiesc sprijiniţi de oameni cu suflet mare au ales o inedită formă de comunicare cu ceilalţi copii din ţară şi de ce nu din lume, lansând din diverse oraşe ale ţării baloane în culorile naţionale, în interiorul cărora au fost introduse mesajele şi adresele copiilor de aici.
Odată cu lansarea baloanelor am auzit voci de îngeraşi care se întrebau dacă baloanele cu mesajele lor vor ajunge în locurile lor natale.

Absolvenţii de liceu crescuţi la Casa Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc sunt râvniţi de mai multe universităţi din Transilvania. Anul acesta, graţie conducerii renumitei Universităţi Transilvania din Braşov toţi absolvenţii de aici îşi vor continua studiile la facultăţile de pe "Colină", unde se vor bucura de toate condiţiile oferite de instituţia de învăţământ.

Profesorii şcolilor 5, 6, 9 şi 11 au venit la festivităţile de la Casa „Sfântu Iosif" din Odorheiu Secuiesc cu medicamente şi daruri viitorilor studenţi la care au apreciat întotdeauna nivelul ridicat de cunoştinţe al acestora, tenacitatea de a învăţa, de a căuta noul şi nu în ultimul rând seriozitatea de care dau dovadă.
Cu toate că acest centru situat într-un mediu etnic ostil are un regim de internat, cu reguli foarte stricte, iar activitatea ce se desfăşoară aici are menirea să-i formeze în spiritual respectului faţă de semeni, copii de aici nu sunt privaţi de „plăcerile" vieţii moderne.
Aici se joacă baschet şi handbal, se face gimnastică şi atletism , se joacă şah se pictează, iar nu peste mult timp îşi va începe activitatea şi un cenaclu literar“.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite