Cea mai ieftină casă din România, demolată de Primăria Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa a fost demolată astăzi. Foto: Bogdan Crăciun
Casa a fost demolată astăzi. Foto: Bogdan Crăciun

Primăria a demolat astăzi cea mai ieftină casă din România, de pe strada Tocile nr.164, scoasă la licitaţie de Fiscul din Braşov, cu suma de 105 lei. Decizia vine după ce municipalitatea a cumpărat casa, întrucât ea deţine şi terenul pe care este construit imobilul şi a avut un drept de preempţiune.

Casa din lemn era nelocuită, uzată în proporţie de 100% şi avea acoperişul prăbuşit. Ea ar fi urmat să fie scoasă la licitaţie de către Fisc în data de 14 iunie, dar licitaţia nu va mai avea loc în condiţiile în care imobilul a fost luat de primărie în baza dreptului de preempţiune.

„Zona va fi igienizată, dar nu ştim exact ce vom face acolo fiindcă suprafaţa terenului este destul de mică", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

.Alexandru Stănescu de la Direcţia de Culte şi Patromoniu din cadrul Primăriei Braşov susţine că locuinţa situată pe Tocile 164 este pe lista monumentelor istorice din Braşov şi datează din secolul al XVIII-lea. Legea spune însă că o casă poate fi scoasă de pe lista monumentelor istorice dacă este degradată şi nu prezinte niciun interes în ceea ce priveşte restaurarea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite