O viaţă nouă pentru tinerii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor începe o viaţă nouă în „Casa Chirs“
Tinerii vor începe o viaţă nouă în „Casa Chirs“

Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov a inaugurat, în weekend, prima locuinţă pentru tinerii cu dizabilităţi, care au împlinit 18 ani.

„Casa Chris" de la Brădet este primitoare, iar cei 12 tineri care locuiesc aici au devenit deja o familie fericită. Investiţia s-a realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov, care a alocat 600.000 de lei şi al Colegiului Cheltenham din Marea Britanie, care a donat 24.000 de lire sterline.

„Deschiderea acestei locuinţe este doar un început. Vreau să cred că vom continua să sprijinim tinerii cu dizabilităţi aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi că vom mai deschide şi alte locuinţe de acest fel", a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

O viaţă independentă

Tinerii care locuiescu la „Casa Chirs" vor fi consiliaţi şi ajutaţi să se integreze în societate şi să îşi găsească un loc de muncă. În plus, vor fi învăţaţi să treacă peste problemele generate de dizabilitatea fizică. Cel mai important este ca ei să nu mai depindă de ajutorul celor din jur şi să înveţe să trăiască independent.

„Ne dorim ca această locuinţă să ofere celor 12 beneficiari şansa de a-şi forma deprinderile de viaţă independentă pentru a se integra cu succes în societate", a precizat directorul executiv al DGASPC Braşov, Virginia Martin.

Sprijinul acordat casei de la Brădet nu este primul al colegiului britanic. De 11 ani englezii sunt alături de copiii orfani de la Braşov, pe care i-au sprijinit financiar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite