EXCLUSIV Medicii braşoveni au spart blocada impusă CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de medici din Braşov, în frunte cu vicepreşedintele Colegiului Mediicilor din România, Constantin Cârstea, au depus cereri de semnare a actelor adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

În timp ce medicii de familie din Braşov ţineau şedinţe, pentru a stabili o strategie privind lupta cu CAS Braşov, vicepreşedintele Colegiului Mediicilor din România, Constantin Cârstea, a depus cereri de semnare a actelor adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Informaţia ne-a fost confirmată de şeful CAS Braşov, Elemer Wusinczky, care a precizat că, de luni, aceste acte adiţionale se vor încheia şi se va debloca crizei, iar braşovenii vor putea primi reţete pentru medicamente compensate şi gratuite.

Revolta medicilor

La sedinţa medicilor de familie de astăzi au participat 140 de persoane. 83% au votat împotriva semnării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Procentul a fost unul zdrobitor. Nu suntem de acord cu scăderea veniturilor mai ales acum când se pune accent de medicina primară. În plus, plata per capita nu se face la numărul de înscrişi pe listă, ci la numărul de asiguraţi. Pe de altă parte legea spune că şi neasiguraţii au dreptul la consultaţii gratuite la medicul de familie. Faptul că medicii au depus ale cereri că vor să intre în contract cu CAS nu înseamnă obligativitatea semnării contractelor. În plus, au fost colegi care au vrut să scrie pe acele cereri menţiunea: doar în cazul în care nu scad veniturile. Cererile care aveau astfel de completări nu au fost acceptate de Casa de Asigurări de Sănătate. Luni vom vedea ce se va întâmpla, fiecare medic decide pentru el", dr. Şerban Mircescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite