Activitatea la CAS Braşov este paralizată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:arhivă
Foto:arhivă

Activitatea la toate Casa de Asigurări de Sănătate Braşov este blocată. Zeci de persoane aşteaptă de câteva  ore ca să-şi achite contribuţia sau să obţină diverse adeverinţe.

13.01.2011 Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că activitatea CAS judeţene va fi blocată până luni. Baza de date a asiguraţilor nu poate fi accesată. Şeful CAS Braşov a fost convocat azi, la o şedinţă, la Bucureşti. 

12.01.2011 Calculatoarele de la Casa de Asigurări de Sănătate nu mai funcţionează din cauza softului. Autorităţile aşteaptă softul de rezervă din SUA. Din această cauză, oamenii sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute în şir la ghişee.

Problemele au apărut la un server central, de la Bucureşti, care s-a blocat şi apar întreruperi în programul pe care îl accesează funcţionarii de la Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel oamenii care vin să-şi plătească contribuţiile sau să obţină o adeverinţă, care să le ateste calitatea de asigurat, pentru medicul de familie sau pentru a se interna în spital, trebuie să stea ore în şir până îşi revin calculatoarele.

Potrivit directorului CAS Braşov, Elemer Wusinczky, la noi în judeţ nu s-a luat decizia sistării activităţii, deocamdată. „Ca să nu purtăm oamenii pe drumuri, încercăm să rezolvăm problemele pe plan local. Am luat decizia să înregistrăm actele cetăţenilor pe calculatoarele noastre, iar după ce se reglementează situaţia vom salva aceste date şi în softul central. Este o muncă dublă, dar trebuie să facem faţă situaţiei“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“,  Elemer Wusinczky.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite