Carantina cartofului se face doar pe suprafeţe mici, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce boala numită putregai inelar a fost identificată la unele culturi de cartofi din Braşov, patru ferme din judeţ au fost scoase din producţie, pentru cel puţin patru ani.

Specialiştii spun însă că situaţia nu este atât de gravă, pentru că la Braşov doar 14,5 hectare sunt carantinate, dintr-un total de 237 de hectare folosite pentru producţia de sămânţă de cartofi.

„Suprafaţa carantinată este foarte mică şi sperăm ca acest lucru să nu afecteze preţul pentru sămânţa de cartof. Pe lângă cele 237 de hectare folosite pentru producţia de sămânţă de cartofi, în judeţul Braşov se cultivă cartofi pe 14.450 de hectare", a explicat Sorin Chiru, şeful Institutului de Cartofi.

Specialiştii spun că boala numită putregai inelar este prezentă în toate ţările europene şi că nu poate fi combătută prin substanţe chimice. La nivelul judeţului Braşov există 11 ferme în care se produce sămânţă de cartofi şi doar patru sunt sub carantină.

Situaţia este mult mai gravă în alte judeţe ale ţării. La Suceava, de exemplu, doar trei producători de sămânţă de cartof au rămas în afara carantinei impuse din cauza putregaiului inelar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite