Eduard Carol Novak vrea aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dublul campion mondial la paraciclism, harghiteanul Eduard Carol Novak, a declaratcă principalul său obiectiv în 2012 este să obţină două medalii de aur la Londra.

Pentru Eduard Carol Novak anul 2011 nu a început bine. „Anul 2011, deşi a început prost, întrucât în 3 ianuarie mi s-au furat bicicletele şi piese de schimb în valoare totală de 20.000 de euro, punând în pericol participarea mea la competiţiile mondiale, a fost, până la urmă, un an bun pentru mine. Am câştigat cel de-al doilea titlu mondial şi două medalii de argint la Campionatul Mondial (CM) de la Roskilde", a declarat Eduard Carol Novak.

Dorinţă de-o viaţă

Sportivul harghitean a vorbit şi despre obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul competiţional viitor. „Anul 2012 înseamnă pentru mine anul împlinirii unui vis de-o viaţă, un an în care toată munca mea de 30 de ani - inclusiv cea de patinator de viteză - se poate încununa, iar obiectivul principal este să câştig două medalii de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra. Nu vreau să spun că o să câştig sigur, este pur şi simplu o dorinţă realistă, bazată pe rezultatele pe care le-am obţinut în acest an. Cred că aceste medalii vor fi preţioase pentru România (...) Vreau să scriu istorie în lumea ciclismului şi în sportul românesc. Simt că am această ocazie şi voi profita la maximum de ea", a declarat Eduard Carol Novak, citat de Mediafax..

image

Multe antrenamente

Ede, aşa cum îi spun apropiaţii, va începe cantonamentele în decembrie, la Viena, unde se va antrena şi în luna ianuarie, urmând să participe la o primă competiţie - Campionatul de Pistă în Los Angeles. În februarie va fi în Spania, iar apoi la Londra, pregătindu-se intens pentru Jocurile Paralimpice.

Cunoscut pentru participările sale în Turul României - în 2008 a reuşit să termine în Top 10, deşi concurează cu proteză la un picior - ciclistul din Miercurea Ciuc a câştigat primul său titlu de campion mondial în 2009, la Campionatul de Paraciclism pe şosea - Bogogno, fiind şi triplu vicecampion mondial la probele de contratimp individual (CM Bogogno), la 4 kilometri pursuit şi la proba de contratimp individual 1.000 de metri la Campionatul Mondial de paraciclism în sală de la Manchester.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite