Braşov: Conflictele arabe relansează afacerile uzinei de armament Carfil SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Romarm, „Carfil" SA a început să tatoneze noile pieţe pentru exportul de armament, scrie ziarul „Bursa".

Compania braşoveană de armament a exportat în 2010 armament şi muniţie în valoare de 10 milioane de dolari şi intenţionează să-şi separe producţia civilă, care-i aduce pierderi, de cea militară. „Carfil" SA se pregăteşte, în acest fel, să participe la licitaţiile internaţionale pentru exportul de armament.

Prin divizarea parţială a societăţii urmărim să separăm partea de producţie militară, prin care rulăm afaceri de milioane de euro, de cea a producţiei civile. Proiectul presupune separarea unei turnătorii care ne produce pierderi de 1 milion de RON şi din cauza căreia nu reuşim să luăm credite sau să participăm la noi licitaţii internaţionale", a declarat,  Dan Tache, directorul general Carfil SA, pentru „Bursa".

Afaceri cu Guvernul SUA

Cu 326 de angajaţi, Carfil SA produce arme şi muniţie de infanterie şi are în desfăşuarere, până în luna iunie, un contract de 5 milioane de dolari şi vizează alte afaceri similare după terminarea procesului de reorganizare. Compania are în vedere suplimentarea personalului cu 60 de angajaţi.

Surse din industria militară susţin, pentru ziarul BURSA, că principalul partener de afaceri al "Carfil S.A" este Guvernul SUA.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite